‘The Last Stand’: er was eens …

Verwacht wat je niet verwacht.

Een comeback-film van de enige echte Oostenrijkse eik, Arnold Schwarzenegger. Dan verwacht je natuurlijk veel rollende spierballen, krachtige oneliners en actie die van het scherm spat. Maar deze film is anders. Spierbundel Arnold is 65+ en mag dat in de film ook zijn. Als sheriff in het slaperige stadje van Sommerton omarmt hij zijn beperkingen, zonder al te veel overdreven knipogen zoals in films als ‘The Expendables’ of ‘Red’. Een beetje trager, maar geloofwaardiger en met meer charisma.

Het verhaal:

Sheriff Ray Owens. Ray (Arnold Swharzenegger slijt zijn laatste dagen als politieagent in het saaie grensstadje Sommerton Junction. Zijn carrière heeft hij opgebouwd in Los Angeles als lid van de drugspolitie. Tijdens een grote operatie heeft hij veel collega’s verloren, waarna hij besloot te verhuizen naar een rustiger baan. Dat verandert als topcrimineel Gabriel Cortez (Eduardo Noriega) tijdens een gevangenentransport in Las Vegas spectaculair aan de FBI, onder leiding van John Bannister (Forest Whitaker), weet te ontsnappen. Met behulp van een handvol handlangers, onder aanvoering van de schmierende Burell (Peter Stormare), vertrekt hij richting de Mexicaanse grens. Zijn belangrijkste wapen is echter een supersnelle sportwagen: de Corvette ZR1, die met zijn 647 pk en een topsnelheid van boven de 330 km per uur een beest op vier wielen is. Volgens Bannister hebben we te maken met een psychopaat in een Batmobil. Natuurlijk loopt het pad van Cortez rechtstreeks richting Sommerton, waar Ray samen met zijn trouwe hulpsheriffs de laatste kans krijgt om hem te stoppen.

Q2 / 31 juli, om 20:30 – 22: 35 : ‘The Last Stand’

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More