Praten met dieren en vechten met slechteriken.

The Legend of Tarzan speelt zich af na het klassieke verhaal. We zien een doodgewone man die zich perfect heeft aangepast aan het leven anno de 19e eeuw. Het is dan ook mooi om te zien hoe Clayton omgaat met de vraag om plots terug Tarzan te worden. Want daar ligt eigenlijk de verdoken kern van het verhaal: een man die zijn verleden terug moet oprakelen om zijn geliefde te redden.

In The Legend of Tarzan maken we kennis met John Clayton, een vriendelijk en vooraanstaand man die samen met zijn vrouw Jane in Londen woont. Wanneer hij op een dag van de Belgische koning Leopold een uitnodiging krijgt om een expeditie te leiden in de Belgische kolonie Kongo, het land waar zowel Clayton als Jane opgroeiden, kriebelt het meteen. John en Jane beslissen te gaan, maar al snel merken ze dat niet alles is wat het lijkt. De gevaarlijke Léon Rom blijkt achter de uitnodiging te zitten en bovendien is Kongo één grote slavenstaat geworden. Rom heeft maar één doel: Tarzan uitleveren aan een gewelddadige lokale stam. Wanneer Rom echter Jane ontvoert, moet John opnieuw worden wie hij ooit was: de legende die Tarzan heet…

Knap verfilmd, al blijft voor ons Johnny Weismuller de enige echt Tarzan: heerlijk politiek incorrect, knullig verfilmd, stuntelige special effects en ongeloofwaardige decors, waardoor je als kijker de kans kreeg om te dromen.

VIER / 07 november, om 20:25 – 22:30 : ‘The Legend of Tarzan’