De Disney+ serie ‘The Mandalorian’ is een ware verademing.

Star Wars zoals het hoort te zijn: niet te ingewikkelde verhaallijnen, geweldige effecten, interessante personages en gewoon een zeer hoge amusementswaarde zonder al te veel verborgen politieke boodschappen, zoals wel eens het geval was in de barslechte sequels.

Maar met een serie die zo geliefd is, kan je er ook zeker van zijn dat er zowel democratische als republikeinse fans naar je show kijken. Ons lijkt het dan ook geen goed idee om een groot deel van deze mensen te vergelijken met een stelletje fascistische nazi’s.

Trump mag dan al stilletjes zijn schup aan het afkuisen zijn in het Witte Huis, de man had wel 70 miljoen kiezers achter zich staan en dat is gene kattenpis. Hen allemaal vergelijken met Adolf-snordragers is wat kort door de bocht.

Niettemin kon acteur Pedro Pascal – de man achter het harnas van The Mandalorian – en grote voorstander van Joe Biden, het niet laten om eens flink uit te halen naar het verliezende kamp door hen uit te schelden voor nazi’s.

Dat terwijl zijn Mandalorian-collega Gina Carano onlangs een vloedgolf aan haatberichten over zich heen kreeg omdat ze geen politieke zijde wou kiezen.

Zijn Instagram-post werd dan ook al snel verwijderd. Misschien door druk van grote baas Disney, die maar al te graag alle Star War fans aan boord willen houden?

Misschien dat Padro toch eens naar de wijze woorden van Yoda luistert: “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."