‘The Truman Show’: een verlangen naar de waarheid

Fictie begint, waar de realiteit eindigt.

The Truman Show is een film die (wellicht) iedereen heeft gezien, en velen van ons twee keer en … nog een keer? The Truman Show was een bescheiden kassucces in 1998. Critici waren in de wolken met het scherpe scenario van Andrew Niccol, de originele regie van Peter Weir en het fantastische acteerwerk van Jim Carrey, maar de film kreeg slechts oscarnominaties voor de regie, het scenario en mannelijke bijrol (Ed Harris).

Het verhaal:

Truman Burbank (Jim Carrey) is zonder dat hij het weet de hoofdrolspeler in een realitysoap die 24-7 per dag op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden. Burbank is geboren op een gigantische set, afgesloten door een gigantische Under the Dome-achtige koepel nabij Hollywood. Alle mensen op de set zijn acteurs, niets is echt. Maar Burbank is dat wel. Hij wordt verliefd, verlangt ernaar de wereld te ontdekken en is net als ieder mens op zoek naar een stukje zingeving. En dat botst op den duur, want waar Truman op zoek is naar de wereld buiten, doen de programmamakers juist hun uiterste best hem binnen te houden….

VTM 4 / 28 september, om 20:40 – 22:25 : ‘The Truman Show’
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More