‘Thunderball’: ‘postbus’ x voor volwassenen

Mijn naam is Connery, Sean Connery

In 1965 verschijnt het vierde avontuur van ´s werelds bekendste geheim agent in de bioscopen in de vorm van ‘Thunderball’. Drie jaar na de allereerste Bond-film (Dr. No) stond de naam Bond garant voor enorme aantallen bezoekers en waanzinnige opbrengsten. Regisseur Terence Young, die eerder zowel Dr. No als From Russia with Love regisseerde, kon voor dit deel in de serie dan ook beschikken over een aanzienlijk groter budget. Dit is vooral terug te vinden in de vele actiescènes, die nu nog (voor die tijd) spectaculairder zijn dan in de eerste films.

Het verhaaltje:

Wanneer een Britse bommenwerper is gestolen met twee atoombommen aan boord, wordt James Bond ingeschakeld om het vliegtuig op te sporen. De daders kondigen aan dat ze het vliegtuig in hun bezit hebben en de bommen zullen gebruiken als ze binnen korte tijd geen 100 miljoen aan geslepen diamanten ontvangen. Terwijl de klok doortikt, vindt Bond een spoor dat leidt naar de Bahama’s.

Thunderball staat vooral bekend om de vele ‘spannende’ onderwaterscènes waaronder een spectaculaire actie in een zwembad met haaien die Connery ‘bijna’ het leven kostte. De openingsgtune was voor Tom Jones.

VTM 4 / 04 november, om 22:25 – 00:45 : ‘Thunderball’

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More