Thusnelda uit ‘Barbaren’ ziet er in het echte leven stukken beter uit (video)

Denemarken kan rekenen op de epische verhalen van ‘Ragnar’, ‘Lagertha’, ‘Floki’ en ‘Björn’ in de geweldige serie Vikings om hun stoere verleden eens goed in de verf te zetten.

“Hold my Krombacher”, zullen de Duitsers gedacht hebben en ze flanste hun eigen mini-serie in elkaar over hun brute voorvaderen. Barbaren gaat over Germaanse stammen die de uitbreiding van het Romeinse rijk – gedurende 9 na Christus – proberen te stoppen. Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid of zijn eigen volksstam, hetgeen leidt tot de legendarische slag in het Teutoburgerwoud. Het was het begin van een oorlog die zeven jaar zou duren.

Terwijl de critici niet echt wild zijn van deze wildelingen, lust het grote publiek er wel pap van. Een publieksscore van maar liefst 80 procent op Rotten Tomatoes

De serie bevat allerlei historische en interessante personages. De meest in het oog springende, is de opstandige Thusnelda. Als de Romeinen haar broertje te grazen nemen, besluit Thusnelda hem samen met zwaardvechter Folkwin te wreken. Een juffrouw met ballen dus, en een rol geschreven op het (strakke) lijf van de Frans-Duitse Jeanne Goursaud.

In haar tienerjaren was ze het gezicht van het Duitse beautymerk Bebe Young Care en daarna schakelde ze succesvol over naar een acteer carrière, zoals een rolletje in The 15:17 to Paris van Clint Eastwood uit 2018.

In een recent interview beweerde Goursaud dat ze zich enorm identificeert met Thusnelda, vanwege haar groot gevoel voor rechtvaardigheid. Dat is ook te merken aan haar zeer politiek getinte berichten op de sociale media.

Vēnī, vīdī, vīcī... maar niet als het aan miss Goursaud ligt.

1

Image 1 of 7

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More