Filmpje van de prekende agent zorgt voor opschudding op Twitter.

Woensdag zitten drie meisje ter hoogte van het Sint-Vincentius-ziekenhuis op de grond te eten als ze worden aangesproken door de politie. Er ontstaat een discussie omdat de meisjes te dicht bij elkaar zitten. Volgens de meisjes is dat oké omdat ze in dezelfde bubbel zitten. Daarop antwoordt de agent dat hij “geen linkse preek wenst”.

Het meisje is niet op haar mond gevallen en repliceert: “Wat maakt het uit of ik links, rechts of centraal ben?”

“Dat is duidelijk (dat je links bent), want anders had je gehoorzaamheid getoond”, zegt de agent met een zwaar Kempens accent. “Ik zal de boete wel opsturen.”

“Een fijne dag nog”, zegt het meisje.

Waarop de agent: “Haha, ge denkt dat ver gaat komen in het leven, of wat?”

De Antwerpse politie heeft de beelden gezien en gaat ze nu intern onderzoeken. “We keuren de uitspraken van die collega’s niet goed”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom aan VRTNWS. De politie wil weten welke discussie aan het filmpje voorafging. Er is namelijk maar een deel van het gesprek gefilmd. “We raden de meisjes ook aan om een formele klacht in te dienen, want die hebben we nog niet ontvangen”, aldus de politie.

Zoals gewoonlijk is men op Twitter eerst om te oordelen. Gevolg: een storm van negatieve reacties op de ongewenste opvoedende taal van mijnheer de agent.