Tijdbom TikTok

Een kinderachtig gevecht om een kinderachtig product?

Ingegeven door zijn paranoia, eist Trump dat ByteDance – het Chinese bedrijf achter TikTok – de Amerikaanse activiteiten van TikTok verkoopt. De Amerikanen vertrouwen de firma niet en zijn bang dat alle persoonlijke data die de app vergaart, bij de Chinese overheid terechtkomt. Als de verkoop niet voor aanstaande dinsdag rond is, verbieden de VS het platform. Mogelijke kopers zijn technologiebedrijven Microsoft en Oracle.

Maar China ziet de gedwongen verkoop als een publiekelijke vernedering. Zij zouden overwegen om de regels over de uitvoer van technologie zodanig aan te passen dat eventuele deals rond TikTok worden vertraagd zolang dat nodig is. Erger nog, ze verkiezen het einde van TikTok in de Vs boven een gedwongen verkoop.

Het stormt dus stevig in het grote glas water. Ondertussen boert TikTok succesvol verder. Het is razend populair bij jonge kinderen, een leeftijdsgroep die enorm beïnvloedbaar zijn. Het gevaar rond het verspreiden van sexting, is een peulschil in vergelijking met het potentiële gevaar van TikTok. Op de een of andere manier nodigt de app uit tot onnozelheden en daarvoor willen veel wacko’s (te) ver gaan. Want TikTok is meer dan een verzameling grootgeworden kleuters die onschuldige dansjes doen. Niet iedereen is er wie ze pretenderen te zijn. Het is een kwestie van tijd vooraleer er zich een ernstig probleem zal voordoen met de app. De tijd tikt: “Tiktoktiktoktik.”

Zin in wat onnozelheid? Ziehier een compilatie:

;

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More