Tequila is niet alleen een Mexicaanse alcoholische drank, maar ook een regio in het land waar de plant wordt verbouwd die de basis vormt voor de drank.

Tequila is één van de beroemdste dranken ter wereld, haast een synoniem voor Mexico. Ruim tachtig procent van alle tequila in de hele wereld komt uit de provincie Jalisco.. Mexicanen zijn zo verzot op het drankje, dat je zelfs kan overnachten in reusachtige tequila-vaten.

Echte liefhebbers kunnen een treinreisje maken met telkens een tussenstop aan de bekende distilleerderijen van het tequila merk Jose Cuervo.  De compleet verzorgde luxe treinrit neemt je mee van Guadalajara naar Tequila. Het reisje duurt een dikke twee uren en je kan kiezen tussen drie luxe-wagons: Express Wagon, Premium Wagon of de Premium Plus Wagon.  De eerste keuze biedt je snacks en tequila-cocktails voor een prijs rond 75 euro. Voor 90 euro heb je de Premium Wagon met een persoonlijke ober als meerwaarde. Tenslotte biedt Premium Plus voor 105 euro je niet alleen een eigen ober, maar ook een barman die je favoriete drankje naar keuze mixt en een eigen tafeltje.

Naast het onbeperkt tequila drinken op de trein, krijg je hier nog een deskundige proeverij en een Mexicaanse culturele show erbij.  Een treinreis om nooit meer te vergeten, tenzij je teveel tequila in het keelgat gegoten hebt. 

Een ticketje boeken doe je hier.

https://www.instagram.com/p/BsvpGfbh_pP/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."