We wisten al dat er ‘dankzij’ Tinder alsmaar meer vrouwen zijn die in het rond rollebollen, maar ze blijken het niet zo veilig te doen.

In 2017 werden in Groot-Brittannië opvallend meer abortussen uitgevoerd dan in de jaren daarvoor. Het was niet de jeugd die massaal ongeboren, ongewenste vruchten lieten weghalen: het gros van de dames was tussen dertig en vierendertig jaar jong.

Minister van volksgezondheid Jackie Doyle-Price vroeg zich af wat daar de reden voor kon zijn en ze meent het nu nog gevonden te hebben ook.

Heel wat vrouwen die single zijn, gaan op zoek naar spanning en avontuur via Tinder en soortgelijke dating-apps.

“Officiële cijfers tonen dat het aantal abortussen bij vrouwen die de dertig gepasseerd zijn, in 2017 maar liefst acht keer hoger ligt dan enkele jaren tevoren”, klinkt het in haar rapport. We hebben het over de Tinder-generatie. Vrouwen die net uit een relatie komen en opnieuw de spanning opzoeken. Maar blijkbaar denken ze er niet aan dat je, eens de dertig gepasseerd, je nog steeds vruchtbaar bent, en zo gebeuren er ongewenste zwangerschappen.”

De minister raadt dan ook aan om tijdens Tinder-avontuurtjes een rubbertje te gebruiken. Niet alleen om ongewenste zwangerschappen te voorkomen, maar ook om het verspreiden van SOA’s tegen te gaan. Want ook de behandelingen daarvoor zijn er de laatste jaren op vooruit gegaan, en dat volgens de minister allemaal ‘dankzij’ Tinder.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.