Tinder kan je een duizendtal matches opleveren en een verstuikte vinger, maar of het ook die ene zielsgenoot oplevert waar je zo hard naar smacht, is weer een totaal andere vraag.

Eén ding is zeker, de wereld was veel simpeler toen online daten nog geen begrip was. Je botste met het winkelkarretje tegen iemand, werd verliefd, schreef elkaar een briefje, vroeg verkering en je trouwde. C’est ça. Maar nu is er die vervelende keuzestress. De partner van je dromen moet slim, lief, grappig, stoer, zorgzaam, aantrekkelijk en eigenlijk ook onbereikbaar zijn. Zo niet? Swipe je toch gewoon eventjes naar de volgende kandidaat en klaar is Kees.

Maar wat leveren al die bliksemflitsdates tussen de soep en patatten op, behalve misschien een betekenisloze onenightstand? Geplande dates waar men oprecht moeite voor doet, bestaan ze nog? Een afspraak plannen zonder vooraf het nodige online naslagwerk op Google uitvoeren waardoor je al een beeld hebt gevormd van je date, is toch zoveel leuker?

Maar ben je er toch rotsvast van overtuigd dat je ware ergens verborgen zit in die jungle van Tinder, zijn hier alvast enkele weetjes die je op weg kunnen helpen naar een geslaagde Tinder-date. Niet uit onze duim gezogen, maar ze komen rechtstreeks van de man die nota bene de mede-oprichter is van Tinder: Justin Mateen.

Gebruik geen foto’s met veel mensen erin

Dit is volgens Mateen de vaakst voorkomende klacht. ‘Waar is Wally’ speel je het best tussen de lakens, maar niet als eerste indruk op Tinder. “Je date wilt precies kunnen zien wie zij of hij gaat ontmoeten. Het is leuk om een foto toe te voegen met wat vrienden, maar de eerste foto moet zeker van jou zelf zijn.”

Representeer jezelf helder

Ben je op zoek naar serieuze relatie, probeer eens een foto met jou en je familie bijvoorbeeld. Of jij samen met je Golden Retriever en op de achtergrond je eigen woonst. Een foto die gewoonweg aantoont dat je klaar bent voor de volgende stap. Maar gebruik je Tinder alleen maar om aan je trekken te komen, moet je dit ook niet verbergen want je valt toch zo door de mand. 

Don’t be cheesy

“De grootste fout die veel mensen maken na een match is een melige openingszin. Dit werkt niet in het echt, en dus ook niet op Tinder. Daarnaast heeft je match al aangegeven geïnteresseerd in je te zijn, dus het is onnodig om op een tenenkrommende manier haar aandacht te trekken”, aldus Mateen.

Toon aan dat je moeite hebt gedaan haar/zijn profiel gelezen te hebben

Je eerste berichtje moet meteen raak zijn, want iedereen wilt zich speciaal voelen. Een persoonlijke boodschap komt dus beter over dan een stukje tekst dat je al een 100-tal keer gekopieerd en geplakt hebt. Dus neem een momentje om naar de foto’s te kijken, haar/zijn profiel te lezen en zelfs na te denken over wat voor iemand je potentiële date zou kunnen zijn. 

Blijf klassevol

Iedereen houdt van complimenten, maar niet van de vulgaire soort. Maar heel weinig mensen houden van seksuele openingszinnen gegeven door een compleet vreemde. Dat hebben ze allemaal al een keer gehoord. Zelfs millennials worden graag met het nodige respect behandeld.

Gebruik je eigen bio

Een van de minst gebruikte mogelijkheden op Tinder is je eigen biografie inzetten. Over het algemeen geldt: hoe meer informatie je date over je heeft, hoe beter, maar je moet uiteraard niet overdrijven door een hele encyclopedie te schrijven. Een paar eerlijke zinnen over jezelf, maar niet teveel, zodat je net genoeg prijs geeft om de aandacht te prikkelen en toch nog wat mysterieus blijft.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."