Neen, niet in één of ander land waar allah de plak zwaait. Maar de bikini liet dan ook wel erg weinig aan de verbeelding over.

Boracay is een klein eiland van de Filipijnen. Met zijn parelwit zand en azuurblauw water, heeft Boracay misschien wel de mooiste stranden ter wereld.

Geen wonder dat het Filipijnse eiland jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld aantrekt. Zo was er ook een koppel uit Taiwan.

Toen het koppel hun hotel verliet voor een strandwandeling, sprak een personeelslid van dat hotel hen aan: “Doe maar wat anders aan, want uw outfit is wel erg ongepast.” Daar veegde mevrouw de toerist haar reetveter aan, en noemde haar bikini ‘een vorm van kunst’.

Ook andere aanwezige strandgangers vonden dit echter niet kunnen, en de politie werd erbij gehaald. Die maanden de vrouw aan om onmiddellijk wat meer textiel aan te trekken en gaven haar prompt een boete van 2.500 pesos, zo’n 45 euro.

“Er zijn dan misschien geen officiële regels voor wat betreft kledij in het openbaar, deze dame moet echter wel geweten hebben dat zij alle regels van het fatsoen overtrad”, klinkt het bij de politie.

Kijk en oordeel zelf.

1

Image 1 of 5

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.