Dat liet NASA in een persmededeling weten.

Het is officieel: vanaf nu zijn commerciële tripjes naar het internationale ruimtestation ISS mogelijk. Niet alleen astronauten, maar ook gewone burgers zoals jij en ik mogen een er bezoekje brengen, liet NASA onlangs weten. Alleen zal dat niet meteen een goedkope affaire worden. NASA rekent een prijs van 35.000 dollar aan per nacht en voor het gebruik van de faciliteiten van het ruimtestation. Daar zit het transport naar en van het ISS niet bij gerekend.

Het bedrijf Bigelow Aerospace heeft al aangekondigd dat ze gebruik zullen maken van Elon Musks SpaceX-raketten om tot vier toeristen per keer naar het ruimtestation te vervoeren. Het is echter niet de eerste keer dat gewone mensen het ISS bezoeken. Al zeven burgers deden het voor in bezoekjes georganiseerd door Rusland.

Daarbij zal het ruimtestation haar deuren openstellen voor bedrijven die er commerciële en marketingactiviteiten willen uitvoeren. Daar moeten ze wel voor kunnen bewijzen dat de gewichtloosheid essentieel is voor het ontwikkelen van hun producten.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught