Virus of niet, dromers blijven dromen.

Elon Musk ziet het graag groots. Alhoewel Musk de laatste tijd negatief in het nieuws kwam met slechte cijfers van zijn Tesla-imperium en harde uitspraken over de lockdown-maatregelen, weet hij vriend en vijand weer eens te verbazen met een nieuw megalomaan project. Elon heeft Tom Cruise zo zot gekregen om te gaan filmen in de ruimte.

Tommeketom – die ondertussen 57 jaar is – zou gaan samen werken met SpaceX van Musk en Nasa om een actiefilm te draaien in de ruimte. Musk houdt wel van een schijnbare Mission Impossible en wil Cruise met het super-spaceship Starship naar het Internationaal Space Station schieten. Dat ding heeft evenwel de grond nog nooit verlaten. Nasa heeft onlangs de regels voor ruimtereizen aangepast zodat commercieële vluchten mogelijk zijn, voor wie het kan betalen.

Cruise is niet de enige ‘ster’ die interesse heeft om wat in de ruimte te gaan doen. De regisseur van Titanic, James Cameron, zou graag gaan filmen buiten onze planeet en Lady Gaga wil wel eens een keertje willen zweven zonder spacecake.