Tom Cruise is zo zot als een orgel, maar op een positieve manier. 

Want soms moet je een beetje crazy in de coconut zijn om deze halsbrekende toeren uit te halen. Mister Cruise moet dan ook niets weten van green screens of andere computereffecten waar het publiek de laatste jaren zo van baalt. Want als het niet echt aanvoelt, waarom zou je dan als kijker in hemelsnaam meeleven met het hoofdpersonage van dienst?

De stunts die hij uitvoert voor zijn Mission Impossible-reeks zijn dan ook absurd en lijken elkaar steeds te overtreffen, sequel na sequel.

Maar dat is ook net wat deze franchise maakt tot één van de beste actiereeksen ooit. Tijdens de release van Ghost Protocol in 2011 bleek uit onderzoek dat bij 77 procent van de bioscoopbezoekers het angstzweet uitbrak, toen ze de scène waar Cruise aan de Burj Khalifa in Dubai hing – met 829,84 meter het hoogste gebouw ter wereld – bekeken. Deze opname nam maar liefst acht dagen in beslag, omdat Tom zeker wou zijn dat ze de beste beelden konden schieten.

Voor het zesde deel ging hij nog een stapje verder. Of moeten we zeggen: hoger. In de film voerde hij een HALO-sprong uit. Dat is een zeer gevaarlijke sprong uit een vliegtuig vanaf 35.000 voet (8000 meter) hoogte. 

Eind dit jaar zien we hem opnieuw zitten in de cockpit van ’s werelds snelste straaljagers in Top Gun 2. De spectaculaire vliegscènes zullen zo echt zijn als de kaas tussen je tenen. Cruise kroop namelijk tijdens de opnames in een echte straaljager en het geheel werd gefilmd door zes IMAX-camera’s die in de cockpit geplaatst werden.

Niet slecht voor deze 58-jarige actie-ster. Net toen je dacht dat het niet gekker kon, krijgen we deze beelden voorgeschoteld. Het is een achter de schermen-filmpje van Mission Impossible 7.

Opgenomen aan de Helsetkopen berg in Stranda, Noorwegen zien we hoe Tom in de verte op een motor rijdt. Speciaal voor de film werd een lang hellend vlak gebouwd op de rand van een klif, waar hij volle gas af scheurt om vervolgens naar beneden te duiken en net op tijd erin slaagt zijn parachute te openen. Wauw.

Bij deze is de abominabele The Mummy je vergeven, Tom.

https://www.instagram.com/p/CE1giyyoHCx/

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."