Tom (d)Waes vindt corona-maatregelen flauwekul

“Ik kom na 3 weken thuis en mag niet kussen?”

Tom Waes vindt het op zijn Instagram allemaal gedoe. De BV is voor zijn reisprogramma naar Japan mogen reizen. “In alle kranten is het nieuws aangekondigd als: BREAKING …. Ik zit al 3 weken in Japan te zeggen dat wij Belgen zijn en geen Amerikanen en dat wij verstandige mensen zijn”, aldus Waes.

In tegenstelling tot het kijkcijferkanon Waes, hebben mensen zoals viroloog Marc Van Ranst gestudeerd en behoren zij tot die verstandige Belgen waar hij het tegen de Japanners over heeft. Het virus is wel degelijk een mogelijks gevaar voor de volksgezondheid en is dat nu al voor de wereldeconomie. Een uitspraak als deze, van iemand die door velen als een voorbeeld wordt, gezien is niet alleen dwaas maar ook gevaarlijk.

In tijden van een pandemie moet de bevolking op de hoogte worden gebracht en gewaarschuwd voor mogelijke gevaren. Mekaar kussen – en dan wordt er in de eerste plaats bedoeld de 3 kussen bij een ontmoeting – wordt afgeraden omdat het een risico vormt bij het overgeven van het virus. Het corona-virus en de beschermende maatregelen zijn nu eenmaal geen regeltjes voor een tv-spelletje maar bittere ernst.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More