Van non-believer tot activist.

Alleen zotten en dwazen veranderen niet van mening. Misschien moeten we die uitspraak herzien. Begin maart vond Tom Waes de corona-maatregelen flauwe kul. Hij kwam toen terug van een reisje Japan en liet zich door niemand de les spellen.

Een paar weken later manifesteert Waes zich echter plots al de redder des vaderlands. Na een bezoek aan de supermarkt werd hij geconfronteerd met mensen die zijn goede voorbeeld hadden gevolgd en zich de les niet laten spellen.

Tom ventileert zijn ergernis op zijn Facebook en lanceert meteen ook een nieuwe hashtag: #IKKOOPNIETWAARIKMENIETVEILIGVOEL . Hij roept en vloekt en tiert op al wie zijn verantwoordelijkheid niet neemt, geen afstand houdt, groenten en fruit betast en met zijn besmette tengels aan de kopjes van de parking-automaat komt. Kortom, Tom – de man uit één stuk – voelde zich niet op zijn gemak.

Hij heeft overschot van gelijk, alleen…het zit ons niet helemaal lekker. Begin maart behoorde Tom tot die mensen waar hij nu op vloekt en toen vloekten wij op hem. De Instagram-post met “Komaan he. Get a gri(e)p” van toen heeft hij ondertussen verwijderd.

De honden blaffen en de karavaan trekt voorbij.