Wie is de rijkste Vlaamse zangeres? We stelden een top 10 samen op basis van de laatste gegevens van de vennootschappen van de zingende dames. De rangschikking levert een aantal verrassingen op.

Om de rangschikking te maken, baseerden we ons op het netto-actief van de vennootschap van de zangeres.

Het netto-actief van een firma wordt bepaald door van de totale activa de schulden af te trekken. Het is gelijk aan het eigen vermogen.

Zangeres      Netto-actief vennootschap (in mio euro)

Dani Klein              3,4
Kristel Verbeke     2,8
Axelle Red             2,1
Kathleen Aerts     1,9
Selah Sue              1,3
Karen Damen       1,3
Dana Winner         0,4
Laura Lynn             0,2
Natalia                 0,15
Kate Ryan            0,15

Rijkste zangeres is en blijft Dani Klein van Vaya Con Dios. Het netto-actief van haar vennootschap bedraagt 3,4 miljoen euro. 

Vaya Con Dios verkocht 10,5 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd. Het verklaart het financiële succes van de zangeres.

Dani wordt gevolgd door Kristel Verbeke. K3 verkocht 6,1 miljoen albums en singles. De vennootschap van Kristel werd al een paar jaar geleden stopgezet. Toen bedroeg het netto-actief 2,8 miljoen euro.

Axelle Red staat op 3. Haar vennootschap klokt af op 2,1 miljoen  euro. Ze verkocht 5,2 miljoen platen.

Kathleen Aerts staat op 4 en Selah Sue op 5. Van Selah Sue werden al 1,35 miljoen platen verkocht. Ze heeft het meeste potentieel om verder door te stoten in deze top 10.

Karen Damen vervolledigt de lijst van miljonairs op 6.

De kloof met de volgende 4 zingende dames is groot. Daar vinden we achtereenvolgens Dana Winner, Laura Lynn, Natalia en Kate Ryan.

Dana Winner verkocht 2,15 miljoen schijfjes, Kate Ryan zelfs 3 miljoen stuks.

Er is tot slot niet altijd een rechtstreeks verband tussen het aantal verkochte platen en het vermogen opgebouwd in de vennootschap van de zangeressen. Daar zijn verschillende mogelijke verklaringen voor. In eerste instantie kan de eigenares van de vennootschap vermogen uit die firma halen. Hierdoor daalt het netto-actief. Het is ook mogelijk dat de zangeres (en dus de vennootschap) minder profiteert van de verkopen door de contractuele afspraken. Tot slot kunnen er binnen de vennootschap ook foute beslissingen genomen worden waardoor het netto-actief afneemt.