De dieren waren net gestopt met praten, de vrouwen waren vrouwen en de mannen waren mannen.

Doe een essentiële verplaatsing naar de bakker en koop jezelf een lekkere taart. Zet tegen 5 voor 1 een pot thee en gooi je in de zetel. Met een beetje geluk regent het op dat moment. Zet vervolgens je tv op Eén en kijk naar Top Hat, een Amerikaanse muziekfilm uit 1935. Zwart-wit dus.

De film is de meest succesvolle film van het danskoppel Fred Astaire en Ginger Rogers. In de VS bracht de film het – destijds astronomische – bedrag van 3 miljoen dollar op. Top Hat wordt door velen beschouwd als de beste film van het danskoppel.

Jerry Travers (Fred Astaire) is een ster op Broadway die werkt voor producent Horace Hardwick. Wanneer hij op een avond zijn nieuwe danspasjes demonstreert aan zijn producent, is dit tot grote irritatie van Dale Tremont (Ginger Rogers). De vrouw, die haar slaap hard nodig heeft, komt klagen over het geluidsoverlast. Maar, wanneer ze Jerry ontmoet, lijken ze een romantische connectie te hebben. De twee worden verliefd op elkaar, maar Dale houdt Jerry verkeerdelijk voor de man van haar beste vriendin, en wijst zijn avances af. Jerry begrijpt er niets van en blijft Dale achtervolgen, wat haar nog meer van hem verwijdert. Wanneer Jerry uiteindelijk doorheeft wat er aan de hand is, lijkt het te laat: Dale is ondertussen getrouwd met de Italiaanse modeontwerper Alberto Beddini.

Eén / 01 mei, om 15:00 -16:35 : ‘Top Hat’