Touroperator Nordic dagvaardt Belgische staat voor tegenstrijdig reisadvies naar Zweden

Scandinavië-specialist Nordic dagvaardt de Belgische overheid vanwege de opeenvolging van tegenstrijdige reisadviezen naar Zweden. De voorbije weken veranderde het reisadvies naar Zweden van code groen naar code rood om uiteindelijk op code oranje te eindigen. Een en ander had een grote financiële impact op de touroperator.

Op 3 juni besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de Belgische grenzen vanaf 15 juni weer opengingen voor reizen binnen de Europese Unie, dus ook naar Zweden. Begin juli was er voor het eerst sprake van een al dan niet verplichte quarantaine bij terugkeer uit Zweden.

Op 8 juli werd het systeem van de kleurencodes ingevoerd voor verschillende bestemmingen in Europa. Zweden kreeg op 10 juli de groene kleur, maar op 12 juli werd dat plots rood. Op basis van dit reisadvies diende Nordic alle reizen naar Zweden te annuleren  en werden een paar honderd klanten gerepatrieerd. Drie dagen later, op 15 juli, werd het reisadvies opnieuw aangepast naar code oranje. Alle repatriëringen en annuleringen bleken dus voor niets te zijn, en vandaar maakt Nordic nu werk van een dagvaarding om de schade op de Belgische staat te verhalen.

Het minste wat men kan zeggen is dat een reisverbod voor geheel Zweden (zwaar) overdreven was. In Zweeds Lapland bijvoorbeeld woont er exact…1 persoon per vierkante kilometer, en je kan er met de wagen uren rondrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Belgische “logica”, eens te meer…

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More