Er komt geen nieuwe Toyota GT86, maar…

Het is geen geheim dat ondergetekende fan is van knap gelijnde, fijn sturende coupés. Zelf heeft-ie een knalrood exemplaar van een Duits merk onder zijn achterste. Een heel erg fijne auto die we in deze categorie testten, was toch wel de Toyota GT86/ Subaru BRZ. Stoere snoet, lekkere kont en de aandrijving op de juiste wielen. Enig puntje van kritiek: een auto met die looks en dergelijk onderstel schreeuwt om meer vermogen. Aan het rood licht met je ‘sportkar’ op je doos krijgen van een gezinshok: er zijn leukere dingen dan dat.

De GT86/ BRZ gaat inmiddels al mee sinds 2012, wat een eeuwigheid is in autoland. Het gonsde van de geruchten dat er geen nieuwe GT86 zou komen, wat we eigenlijk bijzonder jammer vonden.

Uit een gelekte informatiesheet aan Toyota- en Subarudealers, blijkt nu dat die geruchten… deels waar zijn.

Er komt wel degelijk een opvolger. Bij Subaru zal die gewoon BRZ blijven heten, de sportieve Toyota zal vanaf 2021 als GR86 door het leven gaan. Wat we nog weten? Het blijft een achterwielaangedreven auto met een ‘beter interieur’. Daar waar er in de GT86 een atmosferisch blok in het vooronder ligt, zal de GR86 turbogeblazen zijn en 55pk meer krijgen. Enfin, 255 pk dus.

Wij kijken alvast uit naar een testauto.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.