Toekomstige autoboeven zullen af en toe tegen een pijntje moeten kunnen.

Autofabrikanten proberen hun wagens alsmaar beter te beveiligen tegen diefstal. Maar… pikkendieven worden alsmaar slimmer, waardoor er vandoor gaan met andermans vierwieler eigenlijk alleen maar makkelijker wordt. Volgens het Duitse ADAC vallen enkel DEZE drie wagens niet te stelen.

Toyota heeft nu patent aangevraagd voor wel een zeer bijzonder antidiefstalsysteem. Met dat systeem zou de wagen herkennen wanneer iemand zichzelf op onrechtmatige wijze toegang verschaft tot de auto. Wanneer de boef in kwestie vervolgens de auto probeert te starten, zal het systeem een flinke dosis traangas in zijn – of haar – smikkel spuiten. Tja, dan wordt ervandoor gaan met de auto bijzonder lastig natuurlijk.

Nadat het gespuis de wagen weer heeft verlaten, zal een reinigingssysteem opstarten om het traangas weer uit het interieur te krijgen.

Voorlopig blijft het bij de aanvraag van dat patent, en dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat Toyota er daadwerkelijk iets mee gaat doen. Maar een origineel antidiefstalsysteem is het wel.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.