Goed nieuws voor de fans van de met Oscars bekroonde film Braveheart. De film heeft een – soort van – vervolg gekregen. De fans van Mel Gibson zijn eraan voor de moeite, want zijn personage William Wallace herrijst niet uit de doden. Gelukkig maar.

Het vervolg is een soort van nieuwe spin-off film over Robert the Bruce die ook al te zien was in Bravehaert. Angus vertolkte toen het personage Robert the Bruce en heeft zich zelf de hoofdrol gegeven in het door hem CO-geschreven vervolg. Deze film is een direct vervolg en wordt daarom marketingtechnisch voorgesteld als Bravehaert 2.

Vorig jaar was er nog de film Outlaw King met Chris Pine die zo goed als hetzelfde waargebeurde verhaal brengt. In het middeleeuwse Schotland onderdrukt de Engelse koning Edward I en diens gewelddadige zoon de inwoners. Robert The Bruce en zijn mannen zijn verslagen en worden in de hooglanden achtervolgd door enkele vijanden. The Bruce blijft niet bij de pakken zitten en verzamelt een leger rond zich om terug te vechten om zo de kroon en troon op te eisen.

Later deze maand gaat de film in première tijdens het Edinburgh International Film Fesitval. Hieronder een eerste trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=-qCDO15yQks