Wat als… gans mannelijk België nu eens zijn DNA ging afstaan en geen enkele van hen de vader van Delphine Boël blijkt… dan moet het die weigerachtige Albert toch wel zijn?

Er was eens… een bloedmooie koningin Paola. Na enkele jaren huwelijk moest die niet meer van haar vent weten en ging ze geregeld in een andere bedstee bijtanken. Die vent, koning Albert, had natuurlijk ook zijn behoeftes. En aangezien hij thuis niet meer terechtkon, ging hij dan maar geregeld het tuintje van de Waalse barones Sybille de Selys-Longchamps omspitten.

Op zich niet zo heel speciaal. HIER hadden we immers al eens geschreven dat, als scheefpoepen een Olympische discipline zou zijn, het Belgisch koningshuis gegarandeerd goud zou pakken.

Maar goed. Barones Sybille de Selys-Longchamps was dus niet aan de pil. En Albert trok geen Pipi Vangkous over zijn zevengranenknuppel alvorens haar liefdesgrot te betreden. En zo gebeurde het, dat barones Sybille de Selys-Longchamps d’r buikje ronder en ronder werd, tot ze een wolk van een dochter kreeg.

Het vervolg daarvan haalde zelfs de wereldpers. Die dochter, Delphine Boël, eist dat Albert haar officieel erkent als dochter. In de rechtszaak die daarop volgde, beval het hof vorig jaar in oktober dat Albert een DNA-test moest ondergaan. De koppigaard weigerde echter, en begin deze maand tekenden zijn advocaten zelfs cassatie aan tegen het hof.

Daarmee hoopt Albert II van België er alsnog onderuit te komen. Of de zaak te rekken tot Sint-Pieter hem komt halen: de brave man is inmiddels immers al 85.

Tuurlijk weigert Albert die DNA-test omdat hij anders officieel de vader van een koekoeksjong is. Maar volgens sommigen ook omdat hij vreest dat, àls er een DNA-staal van hem is, er nog buitenechtelijke kindjes boven water zouden komen.

Hoe dan ook: ‘Denktank Climate Youth’ heeft een puik idee. Wat als… werkelijk iedereen zijn DNA gaat afstaan, en niemand de vader van Delphine Boël blijkt? Dan moét het toch wel Albert II zijn?

Daarom hebben ze dit evenement georganiseerd. Ga op donderdag 7 maart je DNA afstaan en trek Albert een serieuze kloot af. Wij doen in ieder geval mee.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.