Fox News, een tv-station dat doorgaans positief over Trump en zijn regering bericht en veel Trump-aanhangers heeft, komt met een Poll. Ze peilden bij hun achterban om te weten te komen of ze nog op Trump zouden stemmen. Dit moet zijn kansen op een tweede ambtstermijn duidelijk maken.

Fox News, de zender die Donald Trump openlijk steunde tijdens zijn verkiezingscampagne, neemt langzaam afstand van hun President. Ze durven al sneller kritiek te geven wanneer Trump met verhalen afkomt die niet waar blijken te zijn. De gekende aanpak om alles wat niet in zijn gedachtegoed af te schilderen als fake news begint ook Fox News op de zenuwen te werken.

En nu komt Fox News met een poll die laat zien dat Trump vermoedelijk geen schijn van kans heeft op een tweede termijn. Trump heeft nog steeds trouwe aanhangers die de president in zijn beleid volgen. ze zijn met net iets minder dan veertig procent, maar dat is niet voldoende voor een herverkiezing. Zelfs zonder dat men weet wie de tegenstander is zegt een meerderheid van de Amerikanen op die tegenstander te stemmen.

Wie die tegenstander dan wel moet worden? Joe Biden, de vicepresident onder Obama, blijkt de grootste Democratische favoriet te zijn. Een teken aan de wand voor The Donald, of verrast hij vriend en vijand nog eens tijdens de de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2020?