Van chouchou van de Canadese bevolking tot omstreden politicus met een tanende horde aan kiesvee: President Justin Trudeau staat altijd op de eerste rij om zijn zegje te doen, maar ontpopt zich nu zelfs tot complotdenker pur sang. 

Van een Nieuwe Wereldorde, Illuminati of een Bilderberg meeting is gelukkig geen sprake, maar de Canadese president Justin Trudeau lijkt zich meer dan ooit over te geven aan het idee dat een geheime agenda zich ontfermt over de wereldbevolking. 

Trudeau claimt openlijk dat “deze dodelijke pandemie wordt gebruikt als excuus om de vooropgestelde doelstellingen van de Verenigde Naties te halen.” De politieke agenda van de VN zou er ten zeerste bij gebaat zijn om nieuwe economische systemen tegen 2030 te kunnen integreren. Of zowel de Canadese bevolking als de rest van de wereld baat heeft bij het erg onsamenhangende relaas van Trudeau is daarentegen nog maar de vraag. 

Het linkse beleid van Trudeau zou zomaar zelf gebaat zijn bij deze maatregelen, en ook daar schuwt hij meer dan eens de controverse niet. “De pandemie zet duurzame ontwikkeling in een stroomversnelling en zal zorgen voor een ‘reset’ op het vlak van armoede, milieu en ongelijkheid”, aldus de Canadese leider. Zijn we op weg naar ‘het nieuwe normaal’, waar toerisme en horeca plaats ruimt voor gezondheid en biotechnologie? Of de burgers hier momenteel op zitten te wachten is een mysterie, al zou de focus op het leven anno 2020 toch meer kunnen beantwoorden aan de noden van elke normale burger.