Trump beschuldigd van een vuile tong en diefstal

Losers en kunst.

 

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen eraan en men haalt de grote kanonnen boven om mekaar af te schieten. De Amerikanen beschikken niet over de hypocriete stijl van onze politici die beweren dat het over inhoud gaat, maar gaan schaamteloos direct in de aanval om de andere partij onderuit te halen. Vorige week werd bekend gemaakt dat Trump een bezoek in 2018 aan een militaire erebegraafplaats met gevallenen uit de Eerste Wereldoorlog, had geschrapt omdat hij niet naar een begraafplaats met ‘losers’ wilde. Dat zette kwaad bloed in de States en voor Biden toonde het eens temeer aan dat Trump onbetrouwbaar en onbekwaam is.

Maar er zou nog meer zijn gebeurd in 2018 daar in Parijs. In de uren die Trump over had door niet naar de begraafplaats te gaan, zou hij eens goed om zich heen hebben gekeken in de ambassade, waar hij verbleef. Hôtel de Pontalba in het 8e arrondissement van Parijs geldt als het vlaggenschip voor het kunstprogramma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De president zou voor 750.000 dollar (634.000 euro) aan kunstwerken uit de residentie hebben meegenomen. Volgens ingewijden zou hij een portret, een buste en een set zilveren figuurtjes in een opwelling in zijn vliegtuig Air Force One hebben laten laden.

Hij zou de Amerikaanse ambassadeur wel hebben beloofd dat de kunstwerken na zes jaar, aan het einde van zijn tweede presidentstermijn, zouden terugkeren naar Parijs.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More