Stemming over zijn afzettingsprocedure brengt Trump niet van slag.

Het huis van Afgevaardigden stemt vandaag over de ‘impeachmentprocedure’ tegen Trump. Als de nieuwe afzettingsprocedure wordt goedgekeurd, dan betekent dat een nieuwe stap in de richting van het afzetten van de president. Concreet zou dat betekenen dat het onderzoek meer in het openbaar gevoerd zal kunnen worden. De Trump-administratie kan dan niet langer documenten achterhouden of dagvaardingen naast zich neerleggen.

Sinds Trump in het Witte Huis zit, is er geen dag voorbij gegaan of hij liet zich opmerken in het wereldnieuws. Wat je mening ook is over de blonde god, je moet het maar doen. Deze man heeft zo’n onwankelbaar zelfvertrouwen, dat velen fluisteren dat het een afwijking is.

Geheel in de stijl die we van hem kennen, stuurt Trump een zoveelste tweet die vriend en vijand verbaast. Trump post een foto waarop je kan zien hoe hij een hond decoreert.  Het betreft de Mechelse herder die een cruciale rol speelde in de dood van terroristenleider al-Baghdadi. De foto blijkt echter nogal amateuristisch gephotoshopt. Na enig zoeken, bleek het in het origineel om de decoratie van militair James McCloughan te gaan. De man kreeg zijn lintje voor zijn ‘opvallende moed tijdens de Vietnam-oorlog’.

Trump liet de militair gewoon met Photoshop weghalen en verving die met de Mechelse herder. De hond is overigens nog niet Amerika.

“American Hero”, twitterde hij. Benieuwd wat de Vietnamveteraan hier van vindt.