Trump gaat net zoals in 2016 (niet) winnen

‘Slechts 1 procent kans om te winnen.’

Nog 99 dagen en dan zal volgens Trump “ de zwijgende meerderheid spreken”. Links gaat het volgens hem, ondanks foute enquêtes en fake news, niet halen. Misschien heeft hij wel gelijk. In 2016 geloofde ook geen hond dat die witte clown het zou halen. Op 99 dagen van het verdict was het toen voor iedereen met gezond verstand duidelijk dat Hilary Clinton president zou worden. Zij hadden ongelijk.

Toch is er een verschil met toen en nu. Het verschil in de peilingen was vier jaar geleden minder dan de helft zo groot als nu. Volgens de gezaghebbende prognose van The Economist heeft Trump zelfs maar net iets meer dan 1 procent kans om herkozen te worden. Bovendien ging de strijd toen tussen 2 kandidaten waar weinig vertrouwen in was. De kiezers vertrouwden Trump niet, maar Clinton ook niet.

Dat is nu anders. De afkeer van Trump is nu groter, de sympathie voor Biden ook. 80 procent van de Amerikanen zegt dat het land op de verkeerde weg zit.

Maar, we hebben geleerd dat in 99 dagen de wereld totaal kan veranderen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More