Vrouwen gaan bevallen in de VS zodat hun kind de Amerikaanse nationaliteit krijgt

Er is een lucratieve business ontstaan rond bevallen in de VS. Bedrijven organiseren bevallingsreizen naar het land en vragen daar tot 80.000 dollar voor. In ruil daarvoor zorgen zij voor de nodige documenten en hotelkamers met medische zorg. Wie in Amerika geboren wordt, krijgt automatisch de Amerikaanse nationaliteit.

Er zijn nogal wat rijke vrouwen uit Rusland en China die van dat achterpoortje in de Amerikaanse wet gebruik maken om van hun  baby een Amerikaantje te maken. Dat strookt uiteraard niet met de immigratiepolitiek van Trump, die een instroom van buitenlanders wil afremmen

“De industrie van bevallingstoerisme dreigt de ziekenhuizen in het land te overbelasten en ze voedt criminele activiteiten. Deze flagrante tekortkoming van het Amerikaanse systeem een halt toeroepen, zal ons helpen om dit aanhoudende misbruik te bestrijden en uiteindelijk de VS te beschermen”, meldt het Witte Huis.

Trump wil daarom vanaf 24 januari geen visa voor een tijdelijk verblijf meer toekennen aan buitenlanders waarvan men vermoedt dat ze de Verenigde staten binnen willen voor het bevallingstoerisme.