‘Wie niet durft te verliezen, kan nooit echt winnen.’

Trump blijft sowieso nog tot 19 januari in het Witte Huis zitten en kan het Biden tot dan nog behoorlijk lastig maken. Trump blijft namelijk volhouden dat hij gewonnen heeft. “De waarnemers kregen geen toegang tot de kamers waar stemmen worden geteld. Ik won de verkiezingen, kreeg 71.000.000 legale stemmen”, twitterde hij (in hoofletters). “Er zijn slechte dingen gebeurd. Die onze waarnemers niet mochten zien. Miljoenen stembiljetten voor het stemmen per post zijn naar mensen gestuurd die daar nooit om vroegen.”

Het ziet ernaar uit dat Trump zich wil wreken. Je kan voorzichtig stellen dat Donald geen gewone jongen is. Verliezen staat niet in zijn woordenboek. Als de waarheid moet wijken om zijn gelijk te halen, dan zal hij niet nalaten dat te doen. Zijn verlies is pas officieel op 8 december. Dat is de deadline voor de staten om al hun betwistingen en juridische disputen op te lossen en een lijst met kiesmannen door te geven. Die komen dan op 14 december samen om te stemmen over wie president en vicepresident wordt.

En ondertussen?

Verwacht wordt dat hij massaal de “schuldigen” voor zijn verlies zal ontslaan: viroloog Fauci voor zijn aanpak van de pandemie, FBI-baas Christopher Wray omdat die de zoon van Biden niet op de rooster wilde leggen, stafchef Mark Meadows voor zijn falende campagne, enzovoorts. Trump heeft ook gezworen dat hij in 2024 terug zal komen. Hij heeft 88 miljoen volgers op Twitter en kan dus zijn waarheid blijven sturen. Al zal Twitter hem niet langer een presidentiële behandeling geven. Verwacht wordt dat hij na enkele verwittigingen zal verwijderd worden. Maar ook daarvoor heeft Trump een oplossing hebben. Nog voor hij president werd, had hij al plannen voor ‘Trump TV’, een eigen televisiezender, met zijn eigen nieuws. Daarmee zou hij meteen ook kunnen afreken met nieuwszender ‘Fox’ die hem liet vallen en kan hij zijn eigen waarheid in de ether sturen.

Tenzij hij toch – zoals hij aankondigde – het land zou verlaten?