President Donald Trump en zijn vrouw Melania in quarantaine.

Wij zijn geen karma-adepten, maar af en toe gebeuren er ‘toevalligheden’ die lijken op een afrekening. De Amerikaanse president Trump heeft van in den beginne gejongleerd met de waarheid omtrent corona. Hij ontkende, minimaliseerde en daagde het virus meermaals uit.

Nu, in de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen, testten hij en zijn vrouw Melania positief. Ze zijn quarantaine gegaan. Trump kwam er zelf mee naar buiten via zijn geliefde medium Twitter. “Vanavond hebben @FLOTUS (de first lady, nvdr) en ik positief getest op Covid-19. We beginnen onmiddellijk aan onze quarantaine en aan ons herstelproces. We zullen hier samen doorkomen!”

Zijn verkiezingsrally vandaag op de luchthaven in Orlando wordt afgelast. “Het land wordt in onzekerheid gestort”, schrijft de New York Times. Het is afwachten wat het virus met hem van plan is. Trump (74 )– die kampt met overgewicht – loopt heel de tijd te verkondigen dat hij topfit is, hjioj krijgt nu de kans om dat te bewijzen.

Dit zou wel eens een hele verrassende wending aan de presidentsverkiezingen kunnen geven. Wat het gevolg ook zal zijn van de besmetting, het zal ongetwijfeld consequenties hebben voor het verdere verloop van de verkiezingen.