Trump vermoordt media en politici in een actie-video (video)

Aanhangers  van de president worden getrakteerd op een video waarin Trump aan het moorden slaat in een kerk.

‘Knal erover’ zou je denken, een president die in een kerk zijn tegenstanders één voor één uitmoordt, maar Trump vindt het oké en neemt er geen afstand van. Een groep Trump-aanhangers kreeg vorige week op een conferentie in Miami een gruwelvideo te zien. Op de gefabriceerde beelden zie je hoe de president in een kerk een bloedbad aanricht. Het filmpje duurt een goede twee minuten en is ‘gestolen’ van een kerkscène uit de film “Kingsman: The Secret Service” van 2014.

Het is een verheerlijking van geweld. Trump steekt Clinton in de nek , duwt CNN een staaf in de keel, maakt Obama af en schiet de hele Amerikaanse pers een kogel door het hoofd. Het bloedbad voltrekt zich in de ‘church of fake news’.

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt dat de video niets te maken heeft met de nieuwe campagne van de president en dat de president geweld niet goedkeurt. Daarmee is niet met evenveel woorden gezegd dat Trump de video zelf afkeurt. Ondanks een duidelijke boodschap van CNN, die er op aandringt dat Trump de video in de strengst mogelijke woorden moet veroordelen, zwijgt de twitter-president in alle talen.

Donald Trump JR. en voormalig Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders, die beiden sprekers waren op de conferentie, beweren het filmpje niet te hebben gezien. De vertoning zou hebben plaatsgevonden in een zijkamer.

Alex Phillips, organisator van de conferentie, zegt dat de vertoning van de film niet de bedoeling was, al zijn de bedoelingen ondertussen meer dan duidelijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More