Turkse badplaats haalt coronaschade in: 48 euro voor kebab

Iemand zin in kebab?

In de populaire Turkse badplaats Bodrum zoeken horeca-uitbaters een manier om de financiële schade ten gevolge van de coronacrisis goed te maken. Ze hebben besloten om de prijzen flink omhoog te gooien. Zo betalen toeristen 48 euro voor een broodje kebab.

Genieten van een kebab aan het strand? Dat zal je in Bodrum 48 euro kosten. Dat blijkt uit een rekening die een toerist op sociale media gedeeld heeft. Voor een cola of een dubbele espresso betaal je hier acht euro. De klant die het bonnetje online heeft gezet, kreeg een rekening van bijna 300 euro. Graag van een frisse duik genoten? Dan kost het je nog 70 euro bovenop.

De toerist deelde zijn torenhoge rekening

De burgemeester van Bodrum, Ahmet Aras, laat weten dat bedrijven het moeilijk hebben en dat de stad verantwoordelijk is om te pakken wat ze kunnen van de toeristen. Tijdens een persconferentie laat hij weten: “Het maakt mij niet uit of iemand veel geld wil betalen voor kebab. Er zijn genoeg plekken die het niet doen, ga daar maar naartoe.”

Al moeten de dure rekeningen ook genuanceerd worden: volgens heel wat sociale media-gebruikers zijn de prijzen in Bodrum, zeker in luxueuze hotels en bars, altijd hoog en staan ze los van corona.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More