In Turkije is filmmaker Ali Avci gearresteerd na de release van onderstaande trailer. Het gaat om een film die Avci draaide gebaseerd op de coup die een jaar geleden plaatsvond in Turkije.

In de trailer – die redelijk heftige beelden bevat – krijgt u de afgeslachte familie van Erdogan te zien. De president zelf krijgt een pistool tegen het achterhoofd.

Dat viel in Turkije niet in goede aarde – duh – en dus werd Avci opgepakt en ervan beschuldigd een aanhanger van Fethullah Gülen te zijn. Volgens Turkije is hij nog altijd het brein achter de mislukte staatsgreep van 2016.

Ook op sociale media werd hevig gereageerd op de trailer. De pro-regeringsnieuwssite Superhaber bracht een artikel met de titel ‘Stop deze schande’.

Avci is met deze film niet aan zijn proefstuk toe. In maart kwam de film Reis  al in de zalen. Die vertelt het verhaal van de jeugd van Erdogan tot aan zijn presidentschap.

De film werd een gigantische flop en kreeg een score van 1,6 op 10 op IMDB, de grootste online filmdatabase. Erdogan zelf ging niet kijken naar de film, die in meer dan 300 zalen in Turkije te zien was.

https://www.youtube.com/watch?v=699DXhmnASc

Gepubliceerd door Bert Pichal

Houdt van Belgische bieren, bordspelen en de Backeljau's.