Nessie is dezer dagen overactief, zoveel is duidelijk.

Of het nu een zeehond, een drijvende boomstam, een donkere vlek, een gasbel of een mythisch monster was weten we niet, maar iets dat Nessie zou kunnen zijn werd eerder deze maand al eens gespot.

De twaalfjarige Charlotte Robinson woont samen met haar ouders in Leeds, een stad in het noorden van Engeland. En aangezien iedere Brit toch minstens één keer in zijn leven aan het Loch Ness moet vertoefd hebben, trok ook het gezin Robinson daar deze vakantie naartoe.

Afgelopen vrijdag zaten ze gezellig aan het meer te picknicken, toen ze – op zo’n vijftien meter van hen – iets zagen bewegen in het water. “Ik weet niet wat het was”, vertelde Charlotte Robinson aan Daily Record. “Maar het had alleszins een lange nek en een klein hoofd. Ik nam een foto met mijn iPhone.”

Na ongeveer een minuut dook het beest weer onder water, om enkele meters verderop weer boven te komen. Toen het na een minuut of wat alweer onder het wateroppervlak verdween, liet het zich niet meer zien.

Nessie-expert Steve Feltham, die al zo’n 27 jaar lang op het Monster van Loch Ness jaagt – of toch minstens hoopt het bestaan ervan te kunnen bewijzen – was in zijn nopjes toen hij de foto zag. “Dit is zonder twijfel de duidelijkste foto in jaren die van Nessie werd gemaakt”, liet hij optekenen.

Soit, kijk en oordeel zelf. Het zou natuurlijk een mythisch monster kunnen zijn, maar evengoed iets hemelaal anders.

1

Image 1 of 2

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.