Twee Chinese vaccins al getest op miljoen mensen

In China weten ze wat experimenteren is. Het farmabedrijf Sinopharm diende al aan minstens een miljoen mensen een vaccin toe, maar beschikt nog niet over gegevens die de werking ervan bijtreedt. 

Ben je een noodgeval in China? Vrees dat niet: de Aziatische farmareus is er voor jou. Maar liefst een miljoen mensen werden al ingeënt met twee niet gehomologeerde vaccins. Voornamelijk mensen uit de zorgsector of burgers die onder speciale omstandigheden toch naar het buitenland moeten trekken. 

De Chinezen lijken het virus nu toch al een tijdje onder controle te hebben. Daarom voert Sinopharm deze testen ook uit in het buitenland. Het vaccin wordt onder meer in Argentinië, Peru, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten ontwikkeld. Dat er zowel over de effecten als de doeltreffendheid amper tot geen gegevens worden gepubliceerd, is dan weer een gemiste kans. “We hebben nog geen feedback gekregen over ernstige bijwerkingen”, klinkt het. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More