“Twee keer per dag”: zo verandert lockdown seksleven van Vlamingen

Met de onthullingen van de laatste dagen enerzijds en de opgestelde regels anderzijds, vroegen wij ons af: welke veranderingen zijn er in deze tijden in de Vlaamse slaapkamer?

“Elke vorm van seks wordt afgeraden”, klinkt het bij Sensoa. Wie er hoge nood aan heeft, die moet het maar met zelfverwennerij doen. Zelfs seks met je partner met wie je onder één dak woont, wordt in deze tijden niet echt aangeraden door het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Anderzijds weten we dat M., na een ‘droge’ periode van vier jaar, uitgerekend tijdens de lockdown nog eens met zijn vrouw van jetje gaf. En we weten sinds onze rondvraag van gisteren ook dat er meisjes van plezier zijn, die tijdens deze lockdown net serieuze overuren draaien.

We vroegen ons af hoe het in de rest van de Vlaamse slaapkamers gesteld is nu, en dus vroegen we aan 100 10 Vlamingen, waarvan er vijf wilden antwoorden: “Hoe heeft de lockdown invloed op jouw seksleven?

Eric (51): “Het seksleven van mij en mijn vriendin is momenteel zo dood als een pier. Mijn ex is besmet met Covid-19, en verblijft thuis in quarantaine. Onze gemeenschappelijke dochter, die 19 is, en die normaal bij haar woont, woont nu dus tijdelijk bij ons. En vermits wij maar in een studiootje wonen, hebben we nul privacy. Vorige week dachten we het gevonden te hebben. We hadden mijn dochter met een boodschappenlijstje naar de winkel gestuurd. Maar na enkele minuten – we waren net aan de ‘opwarming’ bezig – stond ze daar al terug: er stond een hele rij aan te schuiven aan de supermarkt, en madam had geen zin om daar bij aan te schuiven, ik moest zelf maar gaan.”

Ilse (36): “Ik ben verpleegkundige, en loop dus een reëel risico om eveneens besmet te geraken. Daarom leef ik zelfs met mijn man de ‘anderhalve meter-regel’ na. We slapen momenteel zelfs niet meer samen. Ik begrijp dat dit voor hem niet meevalt, zeker omdat we voor de corona-crisis een zeer actief seksleven hadden. Maar we moeten doorbijten: des te voorzichtiger de mensen nu zijn, des te sneller zullen we allemaal ons ‘normaal leven’ kunnen hervatten.”

Anoniem (39): “Bij mij is er niks veranderd. Of toch wel, een beetje. Ik ben sinds een half jaar weer vrijgezel, en sindsdien doe ik het alleen maar met ‘Mie Vuist’. Normaal een keer of drie per week, zoiets, maar dat is nu één keer per dag geworden. Hoe dat komt? Ik werk nu anderhalve week noodgedwongen van thuis. En dan is de verleiding al wat groter om tussendoor naar stoute sites te surfen. Je zet mijn naam er toch niet bij, hé? Misschien leest mijn baas dit wel…”

Lorenzo (22): “Dat is gewoon hetzelfde gebleven. Mijn lief woont al op haar eigen, ik woon nog bij mijn ouders. Als we allebei zin hebben, dan ga ik gewoon naar daar. Mijn ouders zagen dan wel, dat dit eigenlijk niet mag, maar dat ze mijn kl*ten kussen. Ik ben 22, ik doe wat ik wil. Niemand moet mij vertellen wat ik wel en niet moet doen. Zelfs die Van Ranst niet, op tv.”

Saar (29): “Eigenlijk is ons seksleven erop vooruitgegaan. Ik ben momenteel economisch werkloos, mijn vriend doet zijn job nu van thuis. Voor de lockdown waren we – en vooral ik eigenlijk dan – ‘s avonds vaak te moe om het te doen. We deden het één, maximum twee keer per week. Maar nu we allebei thuis zijn, doen we het eigenlijk wanneer we willen. En dat is soms wel twee keer per dag.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More