Tweede golf lijkt Nederland lijkt erger te gaan treffen dan de eerste

“We dreigen de winst te verspelen die we de afgelopen maanden met elkaar hebben geboekt.”

Donderdagavond gaf de Nederlandse premier Rutte voor het eerst in zes weken een persconferentie. Met een ‘strenge toon’ hoopte hij iedereen wakker te schudden. Het coronavirus is in Nederland bezig aan een “gevaarlijke opmars”. Waar zij in de eerste golf met een portie geluk de dans ontsprongen, lijkt het deze keer menens.

“We hoopten allemaal op een stille zomer, maar zo’n zomer is het helaas niet aan het worden’, zo startte de premier zijn persconferentie. “Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars. De cijfers liegen er niet om.” Gisteren meldde het RIVM 601 nieuwe besmettingen, dat is het hoogste aantal sinds 26 april. In de afgelopen dagen zijn iets meer dan 3.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Rutte viseerde vooral de jongeren. “Als teveel van jullie de coronaregels aan jullie laars lappen, dan zitten we straks met z’n allen weer binnen.”

En dus komen er nieuwe maatregelen die gelden voor het hele land. De regels in de horeca worden strenger. Gasten moeten nu zoals in ons land verplicht hun naam en contactgegevens achterlaten in café en restaurant. Er kan ook een sluiting van 14 dagen worden opgelegd in geval van coronabroeihaard. 

Reizigers die terugkomen uit een risicogebied moeten bij thuiskomst ook gedurende twee weken verplicht in quarantaine.

En tot slot, een vreemd detail dat veel aandacht kreeg: dopen en ontgroeningen van studenten worden verboden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More