Tweede wolvenwelp aangereden

Is er wel plaats voor wolven in een dichtbevolkt land als Vlaanderen?

 

“Slecht nieuws”, lezen we op de Facebookpagina van het natuurhulpcentrum Opglabbeek. “Onze medewerkers werden vanmorgen rond 6u opgeroepen voor een aangereden wolf op de N76 tussen Opglabbeek en Meeuwen. Bij aankomst bleek het inderdaad te gaan om een wolf. Het is een jong vrouwtje, waarschijnlijk één van de nog 3 overgebleven welpen.”

In juni verwelkomde Zuhal Demir (N-VA) met veel tamtam de komst van vier welpjes als de ‘de Bosland Daltons’. “Eindelijk na 150 jaar.”

Het wakkerde de discussie aan of het al dan niet mogelijk is dat een wolf samenleeft met de mens. Ten minste, of dat mogelijk is in een dichtbevolkt land als het onze.

We vrezen dat het antwoord de afgelopen dagen is gegeven. Op 9 november werd een jonge wolvin aangereden, vanochtend werd een tweede welp dood aangetroffen langs de kant van de weg. De Daltons zijn nog nu nog met twee. Wolven hebben ‘plaats’ nodig en tenzij je wegen gaat afsluiten en mensen verhuist, zullen ongelukken als deze blijven bestaan.

Kies maar.

BREAKING – 2de wolvenwelp aangereden…Slecht nieuws. Onze medewerkers werden vanmorgen rond 6u opgeroepen voor een…

Geplaatst door Natuurhulpcentrum Opglabbeek op Zondag 18 oktober 2020

foto: Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More