Twitter beschuldigt nu ook schrijver George RR Martin van racisme (foto’s)

Een nieuwe dag. En weer een nieuwe kans voor mensen op Twitter die nooit iets bereikt hebben, andere mensen die wél iets bereikt hebben te beschuldigen van allerlei woorden die meestal eindigen op ‘-ist’ en ‘-foob’.

Ook de 71-jarige schrijver George RR Martin lijkt niet te ontsnappen aan de toorn van de social justice warriors. Niet omdat de man er een eeuwigheid over doet om de geplande zesde roman The Winds of Winter in de epische fantasieserie A Song of Ice and Fire te vervolledigen, maar omdat hij onlangs de Hugo Awards mocht presenteren, beter bekend als de Annual Science Fiction Achievement Award.

Het is een prijs die sinds 1953 elk jaar uitgereikt wordt voor de beste sciencefiction- of fantasyverhalen van het afgelopen jaar. De ceremonie werd dit jaar enkel virtueel gehouden vanwege corona, en was dus enkel online te volgen.

Maar een deel kijkers konden de begeleidende commentaar van den George niet echt waarderen en liepen al snel schuimbekkend naar hun favoriete platform Twitter om de bebaarde man zonder enige vorm van proces op een digitale brandstapel te plaatsen. Natuurlijk met de bijhorende ‘racist’, ‘fascist’, ‘sexist’, ‘witte man’,…opmerkingen. You can’t leave home without it!

Wat had Martin dan gedaan om een legertje opgeheven vingertjes ten strijde te doen trekken? Wel, tijdens de uitreiking sprak hij meerdere keren de namen van de winnaars verkeerd uit en ook waagde hij het om lang overleden, blanke auteurs de hemel in te prijzen.

Eentje daarvan was de John W Campbell, schrijver van bekende sf-verhalen, maar volgens enkele kijkers met een teveel aan ‘witte’ personages erin. Ook voor het verspreken van de namen zou geen excuus mogen zijn, daar de genomineerden vooraf de pronunciatie van hun naam hadden doorgegeven aan de organisatie.

George laat de kritiek ondertussen niet aan zijn hart komen en reageert droogjes met een citaat van Voltaire. Maar ook deze post krijgt de volle laag op Twitter.

We weten nu ook waar hij inspiratie haalt om al die bizarre personages te creëren in Winterfell.

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More