“Tour start op 29 augustus en dat staat niet ter discussie.”

De arrogantie van de sportwereld is grenzeloos. 29 augustus zal de Tour de France starten, ook al maakte de Frans premier gisteren bekend dat evenementen met meer dan vijfduizend mensen niet vóór september kunnen plaatsvinden.

Bij de UCI hebben ze duidelijk niet begrepen dat ze een niet-essentiële sector vertegenwoordigen en nemen het recht in eigen handen. Vandaag gaat de internationale wielerunie zich buigen over de rest van de nieuwe wielerkalender. Volgens het gelekte ontwerp herneemt het wielerseizoen op 1 augustus in Italië met de Strade Bianche en komt er op 8 augustus Milaan-San Remo ( knal in het epicentrum van de corona-uitbraak in Europa). Het Critérium du Dauphiné zou volgens de UCI-kalender tussen 9 en 16 augustus gereden worden. Zonder publiek dan?

Het WK zou op 20-27 september gereden worden en daarna de Waalse Pijl (30 september), Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober), Amstel Gold Race (10 oktober), Gent-Wevelgem (11 oktober), Ronde van Vlaanderen (18 oktober), Parijs-Roubaix (25 oktober) en Ronde van Lombardije (31 oktober).

We zullen zien .