De UEFA wil dat de aangesloten voebalbonden pas op 5 oktober de zomerse transfermarkt afsluiten.

Ten laatste op 6 oktober moeten de clubs de namen van hun spelers registreren voor de groepsfase van de Europese competities voor het seizoen 2020-2021. De groepsfase van de Champions League start op 20 oktober, de Europa League wordt afgetrapt op 22 oktober.

De voorgaande jaren eindigde de transfermarkt in de meeste landen op 31 augustus, maar door de coronacrisis is men verplicht de termijnen op te schuiven. Heelwat competities zullen immers pas einde juli afgerond zijn. In ons land gaan er thans stemmen op om de laaste speeldag van de reguliere competitie af te werken. De Pro League had de competitie vrijwillig stopgezet, zonder eerst advies te vragen aan de UEFA, terwijl er van de overheid ook geen vraag was om de voebalschoenen uit te trekken.

De UEFA kent de clubs ook enige flexibiliteit toe op het vlak van de Financial Fair Play-regels, eveneens vanwege corona. De zogenaamde “break-even” regel, waarbij clubs niet meer mogen uitgeven dan dat er binnenkomt, wordt met een jaar verschoven. Er zal voor 2020 en 2021 een gemiddelde van de gecombineerde tekorten berekend worden.

Goed nieuws alvast voor Anderlecht, want daar was twijfel gerezen omtrent de meest recente wissel aan de top en de daaraan gekoppelde financiële injecties.