Kleuters met uw iPhone laten spelen: het is niet zo’n goed idee.

Dat ondervond een dame uit Shanghai. Zij gaf haar mobieltje aan haar kleine spruit, zodat die zou ophouden met mekkeren. Het kind kende natuurlijk de code om te ontgrendelen niet en duwde maar raak. En opnieuw. En opnieuw.

Toen de vrouw haar iPhone terug overnam van haar tweejarige dochter, stond op het scherm te lezen dat het toestel geblokkeerd was voor… 25.113.676 minuten.

Als we er even onze rekenmachine bijnemen, dan komen we tot de conclusie dat dit 47 jaar en tien maanden is. Soit, bijna 48 jaar dus.

De vrouw was niet zinnens om haar iPhone zo lang aan de kant te smijten en trok naar de dichtstbijzijnde Apple Store. Maar ook daar konden ze het toestel niet ontgrendelen. Het enige dat de vrouw kon doen, was een complete herinstallatie van het toestel. Of toch 48 jaar wachten.

Hoe zoiets kan? Wanneer de ontgrendelcode van een iPhone te vaak fout ingetoetst wordt, vergrendelt die voor een halve minuut. Gaat u dan opnieuw fout aan de slag, blokkeert die voor enkele minuten. Bij mensen die hun toestel jailbreaken, doet de – oudere – versie van iOS vervolgens iets eigenaardigs: het toestel wordt voor een willekeurige tijd vergrendeld. En dat kan maximum tachtig jaar zijn. 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.