Uniek: deze bar rekent aan per uur en niet per drank (video)

Het ouderwetse bruine café het heeft afgedaan, de koffie-, cocktail- of ginbars daarentegen zijn booming.

Dus je moet tegenwoordig origineel uit de hoek komen om op te vallen. Als je die hoek tenminste nog kan vinden na een uurtje. Want de Open Concept Bar in St. Louis, Missouri verkoopt geen drank, maar tijd. Koop een uurtje en je mag zoveel drinken als je keelgat aankan.

Tien dollar voor gewone drankjes en twintig doller voor sterkere dranken en cocktails. Klinkt als het Walhalla voor elke aspirerende alcoholist, maar als je de kleine regeltjes leest van de drankkaart zijn er hier en daar toch limieten.  Jammer, Kris!

Zo moet je vooraf boeken en online een profiel creëren.  Eens aangekomen in de bar, krijg je maar één drankje tegelijkertijd en houdt een systeem je consumpties bij via een teller. Het systeem zal via je ingegeven profiel berekenen, aan de hand van je gewicht en lengte, hoeveel drankjes jij per uur aankan, om binnen de wettelijke normen te blijven.

Maar wat als het systeem fout is en de klant loopt er na een half uurtje al poepeloere bij? “In dit geval zetten we de bediening meteen stop en dienen we de klant Pedialyte toe”, aldus de eigenaar Michael Butler.

Voor de nuchtere lezers onder ons: Pedialyte is geen anti-katermiddel, maar het helpt tegen de dehydratatie die volgt na een paar drankjes.

Butler hoopt met dit concept de jongere generatie aan te spreken. Want zij zijn niet meer echt geïnteresseerd in comazuipen, maar eerder in het gezellig met elkaar keuvelen op een sociale plaats met een glaasje wijn in de hand. 

Hoe langer dat geklets duurt, hoe meer centjes in het laatje dus. 

Of het zal aanslaan…? Tja, de tijd zal het leren.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More