Even weg van alles en iedereen, maar toch nog steeds gezien willen worden?

Dat kan als je een echte waterrat bent. Neen, schrap dat. Een stinkend rijke waterrat. Bij Dupont Registry kun je namelijk een zeer bijzondere speedboot kopen. 

Tien miljoen: zoveel moet je afdokken om de Ferrari Arno XI Hydroplane Speedboat los te laten nabij het dichtstbijzijnde kanaal. Yep, je leest het goed, de Italianen hebben ooit eens tijdens een gek momentje de asfalt ingeruild voor de wilde wateren. De boot zag het licht in 1952 en werd destijds gefabriceerd voor slechts één doel:  ’t snelheidsrecord over water te verbreken in de klasse tot 800 kilogram.

Enzo Ferrari moest eerst niets weten van het idee, maar toen hij hoorde dat de carrosserie in het Rosso Corsa – Ferrari-rood – zou worden gespoten, kon hij het niet laten zich te bemoeien. Hij stuurde hij een teams van ingenieurs én een V12-motor richting het project. De motor werd trouwens klaargestoomd om op ethanol te lopen.

Met succes, want het bootje wist een snelheid van 242 km/u neer te zetten. Een record dat tot op de dag van vandaag onaangetast is.

De drijvende Ferrari heeft ondertussen een grondige oppoetsbeurt gekregen door het restauratiedepartement van Ferrari Classiche. Hij staat momenteel geparkeerd in Clearwater, Florida. De gelukkige koper krijgt naast de blinkende aankoop ook de volledige onderhoudsgeschiedenis, honderden historische foto’s en handgeschreven notities van de Ferrari ingenieurs.

De boot wordt gecertificeerd afgeleverd, inclusief een kopie van de U.I.M., het ultieme bewijs van de geslaagde recordpoging van Achille Castoldi, die in 1953 de boot bestuurde. 

“ik heb een boot. Ik heb een hele mooie splinternieuwe boot”… en wat voor eentje!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."