Gökmen Tanis, de verdachte die deze week het vuur opende in Utrecht, viel in 2011 een bevallige verslaggeefster lastig. Het filmpje ging toen rond als een lopend vuurtje.

Een man schoot maandag in een tram in Utrecht drie mensen dood, vijf anderen raakten gewond. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een terroristische aanslag ging, maar inmiddels zou men er van uit gaan dat het een eremoord betrof. Een vrouwelijk familielid zou onkuise dingen gedaan hebben met een man.

Hoofdverdachte is Gökmen Tanis, een man van Turkse origine en geen onbekende voor het gerecht. Zo zou hij al eens gezeten hebben voor een inbraak en voor een winkeldiefstal, en zou hij zelfs een verkrachting op zijn conto hebben.

In augustus trok verslaggeefster Chantal Hanse naar de Oudegracht in Utrecht. Ze wilde de mensen op straat enkele vragen stellen, toen ze lastig gevallen werd door enkele sujetten. Die beweerden dat ze een sl3t was, omdat haar ‘halve kont openstaat’. Het filmpje ging toen rond als een lopend vuurtje, en verschillende malen verscheen de naam van de schelder van dienst eronder door reageerders: Gökmen Tanis.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.