In november opent het eerste vaginamuseum ter wereld in Londen haar deuren.

Oprichtster Florense Schechter is er eindelijk in geslaagd de nodige fondsen bij elkaar te krijgen voor haar vaginamuseum. Dankzij een crowdfundingsactie haalde ze 50.000 pond op. Daardoor kan vanaf 16 november het vaginamuseum in Londen haar deuren openen.

De oprichtster hoopt dat haar museum het stigma op het geslachtorgaan vermindert. Ze wil vrouwen wijzen op gezondsheidsproblemen en ook transgenderpersonen zullen met hun vragen terecht kunnen in het museum.

Het museum beschikt over een vaste collectie die de vagina op diverse manieren in beeld brengt. Daarnaast zullen er theatervoorstellingen, workshops en cabaretnachten worden georganiseerd. Zolang het maar iets met de vagina te maken heeft.

Opmerkelijk is dat ook kinderen welkom zijn. Het museum voorziet kindvriendelijke programma’s, zodat ze vanaf jonge leeftijd over hun geslachtsdelen kunnen praten.

“Vrouwen moeten trots zijn op hun geslachtsdeel”, schreeuwt Schechter uit. Het museum opent met de tentoonstelling ‘Vagina Myths and How to Fight Them’.

Je hoeft je voortaan niet mee te schamen als je eens naar een museum wilt.