Over een kleine twee weken is het weer zover: de commerciële bedoening ‘liefde tonen omdat het moet’ staat ons weer te wachten op 14 februari.

Overvolle restaurants en hotels, volgeboekte privésauna’s, rozenboeketten die de deur uit vliegen. Ja, Valentijn is big business geworden. Klinkt allemaal, euh, romantisch, maar één ding is zeker: het is balen als je wederhelft beslist om je net voor deze dag te dumpen omdat ze iemand beters vond.

Dan zijn er mensen die wraak nemen door al haar – of zijn – naaktfoto’s online te gooien, maar het kan ook wat minder drastisch en toch bevredigend.  De dierentuin Hemsley Conservation Centre in het zuidoosten van Londen geeft mensen namelijk de kans om een kakkerlak naar hun ex of een vriend te vernoemen, en dat voor amper 1,75 euro.

De namen zullen verschijnen op het ‘kakkerlakkenbord’ naast het verblijf van de kakkerlakken. Het ingezamelde geld gaat naar toekomstige projecten van de dierentuin. Het certificaat geeft de houder ook recht op een entreetje voor de dierentuin aan halve prijs.

Of er veel Chris, Davy en Gunther-kakkerlakken rondlopen is niet geweten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."