Valse noot voor firma van “Lange Polle”

In de zomer van 98 raakt bekend dat het muzikale collectief “Spelers & Drinkers” na twee succesvolle seizoenen half september een derde jaargang ingaat.

De Vlaamse muzikanten, die eerder het repertoire van Johan Verminnen naar eigen inzichten ,,bespeelden”, coveren bij de nieuwe tournee Nederlandstalige nummers rond het thema ,,de stad” in een eigen rockversie.

“Spelers & Drinkers” bestaat uit een stel vaste muzikanten: Jan Hautekiet (Studio Brussel), Patrick Riguelle (ex-Kadril), Paul Van Bruystegem (BJ Scott), Vincent Pierins, Cesar Janssens en Henry Ylen.

Zij nodigen daarnaast gastzangers uit om aan het concert meer professionele improvisatie toe te voegen. Voor het seizoen 98-99 worden onder anderen Guy Swinnen, Roland, Luc De Vos, Stijn Meuris en Wigbert als gasten genoemd voor een avondje Nederlandstalige rock, pop en chanson.

Paul “Lange Polle” Van Bruystegem is vandaag vooral bekend als bassist van Triggerfinger. In 2002 al richtte hij een vennootschap op. In boekjaar 2019 was er wel een verlies. Dat is vervelend aangezien de vennootschap financieel niet echt sterk staat.


In de toelichting van de jaarrekening wordt ook een woordje uitleg gegeven over de coronacrisis. “Het bestuursorgaan geeft toelichting rond de financiële impact van COVID-19, rekening houdend met de relevantie informatie die op vandaag beschikbaar is. Sinds de opgelegde maatregelen ter verdere verspreiding van het coronavirus is de omzet sterk teruggevallen gezien alle massamanifestaties verboden zijn. Daardoor zijn alle optredens afgelast. De financiële gevolgen kunnen op vandaag nog niet volledig ingeschat worden. Als blijkt dat deze heel zwaar doorwegen, dan zal het bestuursorgaan de gepaste maatregelen hiertoe nemen.” Wat deze maatregelen zijn, wordt door het “bestuursorgaan” niet verduidelijkt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More